Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

30 Martie 2010
Vizualizari: 1240
Comentează add

Barack Obama a transmis condoleanţe familiilor victimelor atentatelor de la Moscova, iar în mai multe mari oraşe americane nivelul de alertă a fost ridicat.

SUA, solidare cu victimele atacurilor din Moscova

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Preşedintele american Barack Obama a afirmat că administraţia americană este gata să coopereze cu Rusia în privinţa teroriştilor de la metroul moscovit. Foto: whitehouse.gov

Preşedintele american Barack Obama la telefonat pe preşedintele rus Dmitry Medvedev pentru a-i transmite condoleanţele SUA pentru victimele atacurilor teroriste de la Moscova, calificândule drept abominabile.

Barack Obama l-a asigurat pe Medvedev că administraţia americană este gata să coopereze cu Rusia pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei care au pus la cale atacurile.

Într-o declaraţie care a precedat convorbirea telefonică a celor doi lideri, preşedintele american a arătat că poporul american este solidar cu cel rus în opoziţia faţă de extremismul violent.

Câteva oraşe americane au intensificat măsurile de securitate ca reacţie la atacurile de la Moscova, în vreme ce autorităţile altor oraşe şi-au declarat încrederea că măsurile existente sunt suficiente.

La New York, purtătorul de cuvânt al departamentului de poliţie, John Grimpel, a declarat că securitatea celui mai mare sistem de la metrou a fost intensificată.

John Grimpel a adăugat că nu există nici o ameninţare specifică împotriva metroului new yorkez.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din New York autoritatea metropolitană a transporturilor a ridicat nivelul de securitate dar a refuzat sa dea detalii.

De asemenea nivelul de securitate a fost ridicat şi în Washington şi Chicago.


Etichete SUAreacţieMoscovabombeatentatmetrouexplozibilkamikazevictimemorţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live