Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

17 Martie 2014
Vizualizari: 933
Comentează add

Printre cei ale căror active de pe teritoriul american vor fi îngheţate sunt preşedintele ucrainean demis, vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi doi consilieri ai lui Vladimir Putin.

SUA sancţionează 11 persoane implicate în criza din Crimeea

ani-sandu

Preşedintele american Barack Obama. Foto: Arhivă

SUA au anunţat astăzi sancţionarea a 11 cetăţeni ruşi şi ucraineni pe care Casa Albă îi consideră vinovaţi de implicare în criza din Crimeea şi implicit de încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Printre cei ale căror active de pe teritoriul american vor fi îngheţate, alături de impunerea de restricţii de călătorie, sunt preşedintele ucrainean demis, Viktor Ianukovici, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, dar şi doi consilieri ai lui Vladimir Putin.

Preşedintele Barack Obama a declarat că Rusia va fi izolată diplomatic şi a avertizat că sunt posibile şi alte sancţiuni, dacă Moscova va continua să intervină în Ucraina.

"Am semnat un nou ordin executiv care extinde domeniul de aplicare a sacţiunilor, ca un prim pas să autorizez sacţiuni la adresa oficialităţilor din Rusia, a entităţilor care operează în sectorul armat în Rusia şi a persoanelor care oferă sprijin material reprezentanţilor de rang înalt din guvernul rus.

"Vom continua să arătăm clar Rusiei că provocări ulterioare nu vor duce la nimic altceva decât la o şi mai mare izolare a Rusiei şi o diminuare a rolului său în lume", spune Barack Obama.

La fel ca Uniunea Europeană, Washington pare să adopte o strategie de sancţionare graduală a Rusiei.

Comunicatul Casei Albe referitor la noile măsuri menţionează că, pentru moment, Statele Unite se axează pe identificarea şi sancţionarea persoanelor responsabile de situaţia din Ucraina, nu şi a companiilor pe care aceste persoane le-ar putea conduce în numele statului rus.


Etichete SUA< RusiaUcrainaCrimeeaKievViktor IanukoviciDmitri RogozinVladimir PutinBarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live