Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2022
Vizualizari: 383
Comentează add

Finlanda a decis să adere la NATO după invadarea Ucrainei de către Federaţia Rusă. O decizie similară se aşteaptă şi din partea Suediei, ţară cu o neutralitate de peste 200 de ani.

SUA încearcă să accelereze aderarea la NATO a Finlandei şi Suediei

radiojurnal

 

Statele Unite încearcă să accelereze aderarea la NATO a Finlandei şi Suediei, în ceea ce ar fi o semnificativă înfrângere diplomatică şi de securitate pentru Rusia, ca urmare a invaziei sale în Ucraina.

Secretarul de stat Antony Blinken va participa mâine, la Berlin, la o reuniune a ţărilor NATO, cu miniştrii de externe ai Finlandei şi Suediei, unde există aşteptări să fie pregătit terenul pentru a oferi aderarea la Alianţă celor două ţări la Summitul NATO de la Madrid, din iunie. Dacă Finlanda şi Suedia vor depune cererile de aderare, Statele Unite le vor susţine, au arătat atât Casa Albă, cât şi Departamentul de Stat.


Sigur că sprijinim politica uşii deschise a NATO şi aspiraţiile fiecărei ţări de a depune cerere de aderare, a spus, în conferinţa de presă de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.


Finlanda a decis să adere la NATO, convinsă să facă acest pas, de invadarea Ucrainei de către Federaţia Rusă, o decizie similară este aşteptată şi din partea Suediei, ţara cu o neutralitate de peste 200 de ani.


Etichete finlandasuedianatosuaucrainarusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live