Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

5 Iunie 2014
Vizualizari: 921
Comentează add

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a reconfirmat angajamentul SUA pentru garantarea securităţii aliaţilor din Europa de Est aflaţi în proximitatea crizei din Ucraina.

SUA "garantează securitatea aliaţilor din Europa de est"

mona-constantinescu-constanta

Întâlnire Chuck Hagel-Victor Ponta. Foto: gov.ro

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel s-a aflat astăzi în România şi a vizitat o navă militară americană care staţionează până mâine în portul Constanţa.

USS Vella Gulf este a patra navă de război americană care a navigat în Marea Neagră de la izbucnirea crizei din Ucraina ca răspuns la situaţia din această ţară.  eporter: În cadrul întâlnirii, au fost abordate diferite teme.

Printre acestea, s-a numărat şi dimensiunea militară a parteneriatului strategic dintre cele două state, cu accent asupra sprijinului din partea Statelor Unite pentru România în actualul context din vecinătatea sa estică. 

"Pachetul de măsuri de reasigurare pe termen imediat, alături de cele pe termen mediu şi consideraţiile pe termen lung, trebuie implementate pentru garantarea efectelor de descurajare dorite şi anticipate. Este vorba într-adevăr de a demonstra solidaritatea aliată, de a confirma principiul NATO '28 pentru28', exprimat cu claritate de articolul 5 al tratatului" spune Mircea Dişa. 

La rândul său, secretarul apărării, Chuck Hagel, a asigurat că Statele Unite vor menţine o prezenţă militară importantă în ţările din estul Europei. 

"De la jumătatea lui martie, Statele Unite şi-au menţinut constant prezenţa navală în Marea Neagră, cu navele USS Truxtun, USS Donald Cook şi USS Taylor, toate efectuând operaţiuni în România. Aceste protocoale vor continua şi pe viitor" spune Chuck Hagel. 

După ce au vizitat crucişătorul american, cei doi demnitari au făcut o vizită la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde s-au întâlnit cu prim-ministrul Victor Ponta.


Etichete Ştiri sud-estChuck HagelVella GulfMircea DuşaSUASecretarul american al apărăriiVictor PontaNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live