Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

21 August 2017
Vizualizari: 993
Comentează add

Puteți vedea eclipsa de soare pe site-ul Radio România Actualități.

SUA aşteaptă prima sa eclipsă totală de Soare din ultimul secol SUA aşteaptă prima sa eclipsă totală de Soare din ultimul secol - Conține video

arina-petrovici

Eclipsă de soare. Foto: Arhivă.

Puteți vedea eclipsa de soare pe site-ul Radio România Actualități.

LIVE VIDEO: Eclipsa de soare vizibilă din SUA. Sursa: Facebook.com/NASA/

Statele Unite aşteaptă să privească prima sa eclipsă totală de Soare din ultimii 99 de ani.

Denumită deja "Marea eclipsă americană", ea va fi vizibilă pe o bandă de teritoriu care traversează întreaga ţară, de la vest către est. Punctul de maximă vizibilitate a eclipsei - faza de eclipsă totală - va avea loc la ora 20.43, ora României.

Reporter: Arina Petrovici - Milioane de turişti şi astronomi amatori echipaţi cu ochelari de soare - obligatorii pentru a observa fenomenul, fără să rişte o afecţiune oculară - au început, încă din weekendul trecut, să ia cu asalt statele şi oraşele americane din care vor putea să observe eclipsa.

Potrivit Societăţii americane de astronomie, în total, cel puţin 12 milioane de persoane care locuiesc într-o bandă cu lăţimea de 113 kilometri, din 14 state americane, vor putea să asiste la eclipsa solară totală.

Alte câteva milioane vor vedea o eclipsă parţială. Practic, fenomenul va fi vizibil, parţial, mai întâi în statul Oregon, pe Coasta de vest. Durata eclipsei totale va fi de 75 de minute.

Mai multe localităţi vor fi privilegiate, întrucât se află pe traiectoria conului de umbră ce va traversa America. Unul dintre aceste oraşe este Madras, care va fi în întuneric 2 minute şi 4 secunde.

Eclipsa îşi va încheia traversarea teritoriului Statelor Unite în Carolina de Sud, pe coasta Oceanului Atlantic, în sud-estul ţării, în apropiere de oraşul Charleston. Restaurantele şi hotelurile sunt total ocupate, iar locurile din parcări sunt închiriate cu preţuri astronomice, în acest elegant oraş colonial din sudul american - notează France Presse.

Îngrijorarea turiştilor este legată doar de cerul extrem de schimbător. Ei nu vor să rateze prima eclipsă totală de Soare, vizibilă în Statele Unite, după fenomenul similar din 8 iunie 1918.

Realizator: Următoarea eclipsă solară totală se va produce în iulie 2019 şi va fi vizibilă deasupra Oceanului Pacific.


Etichete eclipsasoareinternetsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live