Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1554
Comentează add

Decalajul mare de dezvoltare dintre România şi statele care utilizează deja moneda euro nu recomandă încă aderarea la această zonă.

Studiu privind adoptarea monedei euro în România

radiojurnal

Foto: pixabay.com. 

România ar avea nevoie de o creştere economică susţinută de 5% pe an, până în 2024, pentru a ajunge la 75 de procente din media Uniunii Europene în privinţa Produsului Intern Brut pe cap de locuitor.

Un studiu realizat de Institutul European relevă că decalajul mare de dezvoltare dintre România şi statele care utilizează deja moneda euro nu recomandă încă aderarea României la această zonă.

"România are o structură a economiei foarte diferită în momentul de faţă, cea mai diferită structură din statele analizate de noi faţă de zona euro. Prin urmare, şi din acest punct de vedere, România ar avea cel mai mult de pierdut dacă ar renunţa la politica monetară independentă în acest moment, cel puţin atâta timp cât nu există instrumente alternative instrumentului curs de schimb pe care România l-ar pierde odată ce ar intra în zona euro", a declarat Aura Socol, una dintre autoarele studiului realiyat de Institutul European.


Etichete Aura Socoleurostudiucurseconomiemonedăleu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live