Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

7 Octombrie 2014
Vizualizari: 743
Comentează add

Reprezentanții Grupului de Consultanţă al Experţilor Europeni în domeniul forestier s-au întâlnit la Oradea pentru a stabili o strategie privind gestionarea durabilă a pădurii.

Strategii eficiente pentru protejarea pădurilor Strategii eficiente pentru protejarea pădurilor - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

În urmă cu puţin timp, reprezentanții Grupului de Consultanţă al Experţilor Europeni în domeniul forestier s-au întâlnit la Oradea pentru a stabili o strategie privind gestionarea durabilă a pădurii europene.

Presiunile la care a fost supus fondul forestier, mai ales în zona ţărilor est-europene, au făcut necesară adoptarea unei politici comune care să fie supusă atenţiei Uniunii Europene, în vederea protejării acestei bogaţii inestimabile.

Dobrovici Ion, de la Universitatea Forestieră Livov din Ucraina, ne-a declarat:

Audio: Strategii eficiente pentru protejarea pădurilor. (Euranet Plus)

Dobrovici Ion: Am stabilit să acționăm în comun pentru a determina adoptarea la nivelul Uniunii Europene a unei strategii eficiente care să protejeze pădurea, flora şi fauna. Este esenţial ca fondul forestier să fie privit ca factor ecologic, să nu mai primeze factorul economic.

Marian Stoicescu, președintele Federației pentru Apărarea Pădurii, ne-a prezentat concluziile întrunirii:

Marian Stoicescu: Consiliul Silvicultorilor Europeni şi Grupul de Consultanţă al Experților Forestieri din Europa au avut consultări cu silvicultori din şapte ţări pe tema stabilirii unei strategii de salvare a pădurilor din Europa. Soluţia dată de Consiliul Silvicultorilor Europeni este obligativitatea instituţiilor europene - cele ale Forest Europe, cuprinzând sectoare forestiere din 46 de ţări - de a introduce management-ul forestier durabil în toate pădurile europene. În România, sunt peste un milion de hectare de păduri în sectorul privat, care nu sunt administrate şi nu sunt păzite. Aceste păduri sunt expuse distrugerii. Este normal că trebuie create structuri silvice de personal.​


Etichete Euranet PlusEuropa VerdeUniunea EuropeanăpădureforestierexpertigestionaredurabilapăduriLivovpoloniaflorafaunaDobrovici IonMarian StoicescusilvicultoriOradea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live