Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

20 Iunie 2019
Vizualizari: 1310
Comentează add

Monument unic al naturii în Europa, Lacul Ursu, cel mai mare lac sărat şi helioterm din Europa are o suprafaţă de peste 40.000 de mp şi o adâncime maximă de aproape 20 de metri.

Ştrandul de la Lacul Ursu din Sovata se deschide de vineri

radio-romania-cluj

 Foto: Alex Buzică

Lacul Ursu din Sovata se deschide vineri, 21 iunie. Ștrandul de la Lacul Ursul va fi deschis pentru îmbăiere în intervalul 10-13 și 15-18.
 
La prânz, timp de două ore, este interzisă îmbăierea în lac, spune directorul Balneoclimaterica Sovata, Nagy Janos.
 
"Se face o pauză în perioada de balneație între orele 13 și 15, după care din nou baie de la ora 15 până la ora 18, la care se închide. Acestea sunt prescripțiile Agenției Naționale pentru Resurse Minerale sub a cărui protecție funcționează lacul, pentru protejarea zăcământului de nămol și a apei sărate helioterme", a declarat Nagy Janos.      
 
Dacă în anii trecuți, turiștii care ieșeau în pauza de prânz trebuiau să cumpere alte bilete de intrare pentru după-amiaza, acum pot rămâne în interiorul ștrandului, dar îmbăierea nu e permisă", a explicat Nagy Janos.
 
"Pe de altă parte, programul de funcționare și tarifele rămân la fel ca și anul trecut. Tarifele sunt nemodificate: 30 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru copii, militari, studenți, se închiriază șezlonguri pentru plajă. Tarifele la Aluniș sunt aceleași. Nici acolo nu s-a modificat nimic, programul este nemodificat de la 9.00 dimineața, până la 17.00, fără întrerupere", a mai adăugat Nagy Janos.   
   
Monument unic al naturii în Europa, Lacul Ursu, cel mai mare lac sărat şi helioterm din Europa are o suprafaţă de peste 40.000 de mp, o circumferinţă de aproape 1.200 de metri şi o adâncime maximă ce depăşeşte 18 m.

Etichete Balneoclimaterica SovataNagy Janosheliotermmonument al naturiisănătatenămol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live