Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Martie 2018
Vizualizari: 1000
Comentează add

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a încetat din viaţă la vârsta de 76 ans, a anunţat miercuri dimineaţa familia sa.

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani - Conține video

rador

Stephen Hawking la Cambridge Film Festival din Cambridge, estul Angliei, unde a fost prezentat documentarul 'Hawking' despre cariera sa ştiinţifică, septembrie 2013/ ANDREW COWIE / AFP.

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani, a anunţat miercuri dimineaţa familia sa, citată de publicaţia La Libre Belgique.

"Suntem profund întristați de moartea iubitului nostru tată", au declarat copiii săi, Lucy, Robert și Tim, într-un comunicat.

Textul a fost transmis de către agenția britanică Press Association.

Hawking "a fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui muncă va continua să dăinuie mulți ani", adaugă comunicatul.

Copiii său îi laudă umorul, curajul și hotărârea.

Născut în Oxford, în Regatul Unit, omul de știință s-a stins la Cambridge. Stephen Hawking a fost şi autorul popularei cărți științifice "O scurtă istorie a timpului".

El a studiat în special găurile negre ale universului, de unde şi numele de "evaporarea lui Hawking" cu privire la acestea.

Un personaj de renume mondial, Stephen Hawking a fost întruchipat recent în cinema de actorul Eddie Redmayne în filmul "O poveste minunată a timpului" ("The Theory of Everything").

El a suferit de scleroză laterală amiotrofică (ALS), o boală degenerativă pentru care fusese diagnosticat încă din 1963.

La acea vreme, doctorii i-au mai dat doar doi ani de viaţă.


Etichete Stephen Hawkingdeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live