Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 177
Comentează add

Iar Franţa a depășit pragul de 10.000 de cazuri de decese în rândul celor infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Statul american New York depăşește Italia la cazurile de COVID-19

sergiu-stet

New York.               Foto: Arhivă.

Statul american New York este în curs de depăşire a Italiei în ce priveşte numărul de cazuri de infecţie şi deces din cauza COVID-19.

Potrivit datelor citate de BBC, la nivelul statului au fost înregistrate aproape 132.000 de cazuri de infecţie cu coronavirus, cu aproximativ 700 mai mult decât Italia, dar având doar o treime din totalul populaţiei Italiei.

Italia a depăşit cu rapiditate China, epicentrul pandemiei de coronavirus, dar ulterior a fost depăşită de Statele Unite.

"Vestea rea este că 5.489 de newyorkezi şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus, 731 de persoane în ultimele 24 de ore. În spatele cifrelor se află persoane, membri ai familiei, este o mamă, este un tată, este o soră, este un frate - deci este multă durere", a declarat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

În Franţa, numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a trecut de 10.000 în cursul zilei de marți, 7 aprilie, când s-au înregistrat  cel mai mare număr de decese, 1.417, a anunțat ministerul francez al Sănătăţii citat de CNN.

Jerome Salomon, directorul agenţiei pentru sănătate publică, a declarat că Franţa nu a atins încă vârful epidemiei de coronavirus.

"Nu am ajuns încă la vârful epidemiei pentru că în fiecare seară mai sunt pacienţi spitalizaţi şi în fiecare seară mai sunt pacienţi care au nevoie de terapie intensivă. Am atins, însă un nivel pe care nu l-am mai avut până acum în Franţa. Ne aflăm în continuare în faza ascendentă a epidemiei", a precizat oficialul francez.

(S.S.)


Etichete New YorkAndrew CuomoItaliaJerome SalomonFranța

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live