Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

26 Septembrie 2018
Vizualizari: 708
Comentează add

O staţie de metrou la nivel suprateran ar urma să fie realizată între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură.

Staţie supraterană de metrou de legătură Berceni - Şoseaua de centură

radu-dobritoiu

O staţie de metrou la nivel suprateran ar urma să fie realizată între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură prin asocierea dintre Consiliul local al Sectorului 4 şi Metrorex.

Consilierii municipali au împuternicit, miercuri, Consiliul local al Sectorului 4 pentru a face asocierea cu Metrorex pentru realizarea acestui proiect.

Conform raportului de specialitate, aparatul primarului Sectorului 4 a identificat o cale de rulare de metrou şi infrastructura ei, situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură, care în prezent nu este folosită pentru activitatea de transport persoane, fiind utilizată în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme de natură tehnică (introducere şine de cale ferată în tuneluri, rodajul ramelor noi de metrou).

'Această cale de rulare ar putea deservi transportului de persoane şi ar aduce beneficii locuitorilor Sectorului 4, precum şi cetăţenilor aflaţi în tranzit prin zona respectivă', prevede documentul.

Lucian Iliescu (PMP), în cadrul unei intervenţii în şedinţa CGMB, a explicat că linia de metrou este supraterană pe o distanţă de aproximativ 3,5 kilometri în zona respectivă.

'Ţinând cont de faptul că în ultimii ani zona respectivă a avut o dezvoltare imobiliară fără precedent, faţă de alte zone din împrejurimile Bucureştiului, locuitorii de acolo chiar au nevoie de un mijloc de locomoţie', a precizat el.


Etichete promisiuni metrouStatie Metrou Berceniconstructii metrou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live