Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

2 August 2019
Vizualizari: 463
Comentează add

Statele Unite impun noi sancţiuni împotriva Rusiei, în legătură cu cazul Skripal.

Statele Unite impun noi sancţiuni împotriva Rusiei

radu-dobritoiu

Preşedintele american, Donald Trump, a impus încă o rundă de sancţiuni împotriva Rusiei, în legătură cu otrăvirea unui fost spion, în Marea Britanie, a anunţat, vineri, Casa Albă, un demers care, în opinia Moscovei, va dăuna relaţiilor deja tensionate dintre SUA şi Rusia. Măsura survine la câteva ore după expirarea unui tratat de referinţă datând din Războiul Rece privind controlul armelor, după ce Washingtonul s-a retras din pact, acuzând Moscova de încălcarea acestuia, acuzaţie negată de Rusia.

Anul trecut, Statele Unite au impus o primă tranşă de sancţiuni împotriva Rusiei, după ce a stabilit că Moscova a folosit o neurotoxină împotriva unui fost agent dublu rus, Serghei Skripal, şi a fiicei acestuia, Iulia, în Marea Britanie, ceea ce Moscova a negat. "După prima rundă de sancţiuni, în răspuns la tentativa de asasinare, de către Rusia, a unui cetăţean privat în Marea Britanie, Rusia nu a oferit garanţiile necesare conform legislaţiei SUA", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, adăugând: "Aşa că impunem o a doua rundă de sancţiuni. Este încă o ocazie în care dovedim mai multă asprime faţă de Rusia decât administraţiile anterioare" informeaza Reuters.
 


Etichete Sanctiuni Rusiacazul Skripal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live