Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

17 Iulie 2014
Vizualizari: 1064
Comentează add

Astăzi, la ora 18,30, în Piaţa Mare din Sibiu, se va da startul în cea de-a patra ediţie a Turului Ciclist al Sibiului, cea mai importantă competiţie ciclistă a României.

Start în Turul Ciclist al Sibiului

carmen-vulcan-sibiu

Concurs de ciclism pe Transfăgărăşean. Foto: Constan Paşol(arhivă).

La Turul Ciclist al Sibiului participă în jur de 150 de ciclişti din Europa, Asia şi America de Sud, care fac parte din 22 de echipe pro-continentale, continentale şi naţionale.

România va fi reprezentată de două echipe naţionale, A şi B, lucru care a fost aprobat de către Uniunea Ciclistă Internaţională, şi o echipă continentală Tuşnad Cycling Team.

Astăzi, la Prolog, proba de contratimp individual, cicliştii vor avea de parcurs un traseu de 2,4 km pe mai multe străduţe din centrul istoric al Sibiului, plecarea fiind la ora 18,30 în Piaţa Mare a oraşului, cu sosire în acelaşi loc.

În total, în cele 4 zile de competiţie, sportivii vor pedala 500 de kilometri, o mare parte a traseului fiind cu zone de căţărare, care este de altfel specificul acestei întreceri cicliste.

Vineri, concurenţii vor urca pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, iar sâmbătă vor ajunge la Păltiniş, în Munţii Cindrel, la 1450 metri altitudine.

Turul Ciclist al Sibiului va impune mai multe restricţii de circulaţie atât în municipiul Sibiu cât şi pe câteva drumuri judeţene şi naţionale din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov.

Turul Ciclist al Sibiului este, la ora actuală, cea mai importantă competiţie ciclistă din România iar Uniunea Ciclistă Internaţională a menţinut-o în categoria 2.1, ceea ce o situează în topul primelor 5 competiţii cicliste de şosea din Europa de Sud-Est.


Etichete Ştiri CentruTurului Ciclist al SibiuluiUniunea Ciclistă InternaţionalăEuropa de Sud-EstEuropaAmerica de SudAsiaPiaţa MareTransfăgărăşanPăltinişMunţii Cindrel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live