Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2016
Vizualizari: 743
Comentează add

Starea de sănătate a celor şapte bebeluşi internaţi la Spitalul "Marie Curie" din capitală este stabilă şi ei se află în continuare sub supravegherea medicilor.

Starea de sănătate a celor şapte bebeluşi "este stabilă"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Starea de sănătate a celor şapte bebeluşi internaţi la  Spitalul "Marie Curie" din capitală este stabilă şi ei se află în continuare sub supravegherea medicilor.

Şefa Secţiei de nefrologie a spitalului, doctorul Mihaela Bălgrădean, a declarat că niciun copil nu mai este intubat, însă trei rămân în stare critică.

"Din cei cinci pacienţi, care sunt pe Secţia de nefrologie, unul este cel căruia trebuie să i se scoată acel cateter şi va pleca acasă.

"Au rămas numai doi copii la dializa peritoneală, care evoluează bine.

La ATI sunt toţi trei pacienţii, care fac dializă peritoneală, sunt detubaţi şi care au o stare critică. Nu par în pericol, însă sunt pacienţi foarte fragili. Au vârste între şapte şi nouă luni, deci sunt şi micuţi.

Doi dintre ei sunt proaspăt detubaţi, deci, practic, ei încearcă o readaptare la ceea ce înseamnă evoluţia acestei boli sub dializă peritoneală, fără a avea mijloace de resurcitare respitatorie, a mai spus Mihaela Bălgrădean, șefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie".

Ea a afirmat că în cazul acestor copii nu se tratează boala, ci fiecare complicaţie în parte. În opinia ei, cauza îmbolnăvirii ar putea fi o enterotoxină, însă sursa acesteia va fi greu de dovedit.

Ministrul Achimaș, în vizită la "Marie Curie"

Potrivit reporterului nostru, Adriana Turea, ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers azi la spital pentru a-i vedea pe copii şi pentru a-i asigura pe medici de sprijinul autorităţilor.

El a vorbit despre situaţia bebeluşilor internaţi la Bucureşti în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, corespondentul nostru în Argeş, Cristian Matei, ne informează că încă doi bebeluşi din Argeş, diagnosticaţi cu rotavirus, au fost transferaţi astăzi la Bucureşti.

Alţi cinci copii mai mici de doi ani au fost internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Trei bebeluşi au murit în ultimele zile cu diagnosticul de sindrom hemolitic - uremic, fără ca autorităţile să găsească sursa infecţiei.


Etichete Mihaela Bălgrădeanargesatinefrologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live