Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Martie 2021
Vizualizari: 315
Comentează add

Iar în plus, deplasarea pe timp de noapte va fi interzisă între orele 22:00 și 5:00, cu o oră mai mult decât în prezent.

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile

radiojurnal

Starea de alertă se prelungește, începând de duminică, 14 martie, cu încă 30 de zile.

Premierul Florin Cîțu a explicat astăzi, după ședința Executivului, că se vor păstra toate restricțiile impuse acum.

Iar în plus, deplasarea pe timp de noapte va fi interzisă între orele 22:00 și 5:00, cu o oră mai mult decât în prezent.


Florin Cîțu: ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una dintre primele măsuri pe care toate țările o iau este aceea de a reduce timpul circulaţie pe durata nopţii. Este o măsură care a funcționat. România este printre cele mai permisive, sunt țări dezvoltate unde după ora 6:00 nu se mai poate circula. Vom vedea cum va evolua. Eu zică că diferența, faţă de data trecută când am impus această măsură, o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare, repet, o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape 1 milion de români, în aprilie deja mergem la aproape 2 milioane de români şi aşa mai departe, deci în plus faţă de ce avem până acum. Va ajuta foarte mult campania de vaccinare care merge în paralel cu aceste reguli. Am spus din momentul în care s-au relaxat puţin condițiile în iarnă că depinde doar de noi să rămână acele condiții. Din păcate, nu toată lumea a ascultat acele recomandări și astăzi ne aflăm în fața acestui fapt, trebuie să introducem această restricție, o restricţie minoră, dacă mă întrebaţi pe mine, având în vedere contextul european al pandemiei şi ce se întâmplă în alte ţări.

(RS)


Etichete stare de alertaflorin citu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live