Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 Octombrie 2021
Vizualizari: 197
Comentează add

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

petruta-obrejan

 Foto: Arhivă.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 10 octombrie, s-a decis în ședința de guvern. Totodată, Executivul interimar a alocat peste un miliard de lei din fondul de rezervă pentru proiectele locale și a decis majorarea burselor școlare.

Bursele de performanță ale elevilor vor crește de cinci ori de la 100 la 500 de lei, spunea ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, iar bursele de merit se vor dubla, ajungând la 200 de lei.

Şi bursele de studiu se vor majora cu 50%, iar cele sociale au fost și ele dublate. Ministrul educației a explicat că prin acest demers se încearcă atât încurajarea performanței, cât și reducerea abandonului școlar. De asemenea Cabinetul interimar a adoptat costul standard pentru copiii din creșe, la 15.000 de lei per copil, la care se va adăuga costul cheltuielilor materiale și al pregătirii profesionale în valoare de 585 de lei.

În ședința de miercuri, 6 octombrie, a fost prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile, din data de 10 octombrie. Secretarul de stat, Raed Arafat, spunea că hotărârea nu prevede noutăți, ci doar prelungește măsurile deja cunoscute, măsuri existente în Legea 55 pe 2020. 


Etichete alertăguvernhotărâreHG

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live