Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

13 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1433
Comentează add

În statul New York, cazurile de contaminare cu gripă au crescut de la 4.404 în iarna 2011-2012 la 19.128 de cazuri în această iarnă. Guvernatorul a declarat stare de urgenţă.

Stare de urgenţă sanitară la New York, din cauza gripei Stare de urgenţă sanitară la New York, din cauza gripei - Conține video

razvan-stancu

Foto: Reuters.

Guvernatorul statului New York, a decretat sâmbătă stare de urgenţă sanitară din cauza unei epidemii de gripă, care a afectat peste 19 mii de persoane în această iarnă, informează AFP.

"Ne confruntăm cu cea mai gravă epidemie de gripă din 2009, cel puţin, iar virusul este activ în tot statul New York, cu cazuri înregistrate în 57 de comitate şi cinci cartiere din oraşul New York", a declarat guvernatorul Andrew Cuomo într-un comunicat.

Farmaciştii au fost autorizaţi să vaccineze inclusiv bebeluşii şi copiii, şi nu doar persoanele de peste 18 ani, cum era prevăzut până acum.

Cel puţin 28.747 de cazuri de gripă au fost înregistrate în Statele Unite în această iarnă, iar 20 de copii au murit din cauza acestei boli, potrivit Centrului federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Cu toate acestea, cifrele sunt mult mai ridicate, deoarece mulţi bolnavi nu merg la medic.

Video: Stare de urgenţă medicală în New York. Sursa: Reuters.

Guvernatorul statului New York le cere, de asemenea, locuitorilor care nu s-au vaccinat să facă acest lucru "imediat", insistând asupra faptului că "încă nu este prea târziu".

Persoanele cu vârste peste 50 de ani, femeile însărcinate şi pacienţii slăbiţi de boli cronice sau cu deficit imunitar sunt, de asemenea, în pericol.

În statul New York, cazurile de contaminare cu gripă au crescut de la 4.404 în iarna 2011-2012 la 19.128 de cazuri în această iarnă.


Etichete SUAgripăNew YOrkstare de urgenţăAndrew Cuomo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live