Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Iulie 2022
Vizualizari: 238
Comentează add

Pagubele produse de acestea la nivel naţional, în agricultură, sunt estimate la 3 miliarde de euro.

Stare de urgenţă în cinci regiuni din Italia, din cauza caniculei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Foto - wikipedia

În cinci din cele 20 de regiuni ale Italiei a fost decretată stare de urgenţă din cauza caniculei şi a secetei prelungite.

Pagubele produse de acestea la nivel naţional, în agricultură, sunt estimate la 3 miliarde de euro.

După săptămâni de caniculă record, agricultură în colaps și râuri secate, guvernul de la Roma a oficializat în sfârșit starea de urgență, în vederea unui decret ad-hoc, cu numirea unei comisar extraordinar și demararea primelor proceduri de combatere a secetei în Italia.

Astfel, pentru a face față crizei de apă din cinci regiuni - Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte şi Veneto -  a fost alocată o sumă totală de aproximativ 36,5 milioane de euro.

Potrivit datelor furnizate de Asociația Întreprinzătorilor din Agricultură Coldiretti, în regiunile afectate de starea de srgență există aproximativ 270.000 de ferme.

O capitală a industriei agro-alimentare care riscă să dispară sub loviturile secetei, cu pagube care au depășit deja 3 miliarde de euro - atrage atenția președintele Coldiretti, Ettore Prandini, care relansează proiectul realizat împreună cu Asociația Națională de Recuperare a Terenurilor de creare a unei rețele de bazine de acumulare, adevărate iazuri pentru a colecta 50% din apa de ploaie, dar pentru a face acest lucru - mai explică Prandini - este necesar ca problema să fie tratată ca atare și anume ca o adevărată urgență națională.

   


Etichete italiastare de urgentacanicula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live