Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

24 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1441
Comentează add

Analiştii de la Standard&Poor's susţin că politicile guvernului de la Budapesta ar eroda perspectivele de creştere a economiei ungare pe termen mediu.

Standard&Poor's a retrogradat din nou ratingul Ungariei

ioana-dogaru

Foto: Reuters.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a retrogradat ratingul de credit al Ungariei la două trepte sub categoria "investment grade", pe motiv că politicile guvernului de la Budapesta ar eroda perspectivele de creştere a economiei pe termen mediu, notează Agerpres.

Ratingurile Ungariei pe termen lung în valută şi monedă locală a fost reduse cu o treaptă, de la "BB plus" la "BB", cu perspectivă stabilă.

Ratingul "BB" atribuit Ungariei de S&P este la acelaşi nivel cu cel al Portugaliei, Turciei, Serbia şi Macedonia.

Guvernul maghiar a declarat că această retrogradare este o "decizie frivolă".

Ungaria se confruntă cu a doua recesiune din ultimii patru ani. Luna trecută guvernul s-a răzgândit în privinţa reducerii taxei pe bănci, cea mai ridicată din UE, pentru a reuşi să reducă deficitul bugetar la 3% din PIB în 2013. 

Ungaria şi-a pierdut ratingul "investment grade" atribuit de Fitch, S&P's şi Moody's iar forintul s-a depreciat cu 15% faţă de euro în a doua jumătate a lui 2011.

În 2012 forintul s-a apreciat cu 11,9% faţă de euro datorită măsurilor de stimulare a economiei mondiale şi a speranţelor investitorilor că se va ajunge curând la un acord cu FMI.

Marile agenţii de evaluare financiară au avertizat autorităţile ungare încă de la începutul lunii trecute să încerce să ajungă la un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional. 

Agenţia de rating Fitch a anunţat luni că va revizui ratingul "BB plus" atribuit Ungariei până la Crăciun.


Etichete UngariaratingStandard & Poor's

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live