Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Antonia Muşeţeanu

21 Mai 2010
Vizualizari: 1111
Comentează add

Conducerea SRR şi reprezentanţii românilor din Regatul Unit au încercat să găsească soluţii pentru menţinerea identităţii culturale şi lingvistice, dar şi modalităţi de îmbunătăţire a imaginii românilor de peste hotare.

SRR se implică în sprijinirea românilor din Marea Britanie

antonia-museteanu

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii românilor din Regatul Unit.

Modurile de consolidare a relaţiei cu comunitatea română din Marea Britanie a fost tema discuţiilor dintre conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune şi reprezentanţii românilor din Regatul Unit.

Printre problemele dezbătute s-au numărat găsirea de soluţii pentru menţinerea identităţii culturale şi lingvistice, prin realizarea de proiecte comune, creşterea comunicării cu românii din Marea Britanie, dar şi modalităţi de îmbunătăţire a imaginii românilor de peste hotare.

Reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie au mai avut întâlniri cu preşedintele României, cu reprezentanţi ai ministerelor muncii şi educaţiei, ai Televiziunii Române şi ai Institutului Cultural Român.

Întrevederea dintre preşedintele României, Traian Băsescu, şi reprezentanţii mai multor asociaţii ale comunităţii româneşti din Marea Britanie, a prilejuit un schimb de opinii cu privire la modalităţile de cooperare între autorităţile române şi asociaţiile comunităţii româneşti din Marea Britanie în vederea analizării problemelor cu care se confruntă românii din Regatul Unit.

De asemenea s-a avut în vedere evaluarea modalităţilor prin care autorităţile române pot veni în sprijinul acelor iniţiative ce răspund nevoilor imediate ale acestei comunităţi.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat disponibilitatea autorităţilor de la Bucureşti de a sprijini comunitatea de români stabiliţi în Marea Britanie atât sub aspectul păstrării identităţii culturale, lingvistice şi religioase cât şi al integrării în societatea britanică.


Etichete Marea BritanieSRRTraian Băsescucultură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live