Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

8 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1433
Comentează add

Invitat la Radio România Actualităţi la emisiunea Matinal de Weekend, ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că tinerii fermieri care se instalează la sat vor primi un sprijin de 40.000 euro.

Sprijinul pentru tinerii fermieri "va crește" Sprijinul pentru tinerii fermieri "va crește" - Conține audio

mihaela-dragomir

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără. Foto: Agerpres.

Tinerii fermieri care se vor instala la sat vor beneficia, din acest an, de un plafon de susţinere, care va creşte de la 25 mii la 40 mii de euro.

Invitat la Radio România Actualităţi la emisiunea Matinal de Weekend, ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că sesiunea de depunere a proiectelor pentru măsura112, care-i vizează pe tinerii fermieri, se află în plină desfăşurare.

"Măsura 112 este cea pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea înainte de a primi avizul de la Uniunea Europeană, pe acele modificări ale Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, cea privind instalarea tinerilor fermieri la sat, în care plafonul de susţinere creşte, de la 25 de mii de euro, la 40 de mii. Sesiunea este în plină desfăşurare, cu depuneri", a declarat Valeriu Tabără. 

Accesarea fondurilor europene de către persoanele din mediul rural este îngreunată de birocraţia excesivă - a spus deputatul PSD Marian Ghiveciu. 

"Dar atâta timp cât în foarte multe localităţi din România nicio persoană nu a reuşit să acceseze un astfel de fond, este foarte greu. Mulţi producători agricoli, care, cu bani personali, cu bani obţinuţi şi prin credite bancare, prin ipotecarea imobilelor, reuşesc să-şi cumpere utilaje agricole. Nici măcar nu vor să mai audă de aceste programe", a declarat Marian Ghiveciu.  

Agricultura a înregistrat în 2011 cea mai mare rată de absorţie a fondurilor europene, de 34 %, arată date publicate de Ministerul Agriculturii.

În acest an, din cele 6 miliarde de euro, din fonduri europene, planificate la nivel guvernamental, 2,6 miliarde sunt alocate sectorului agricol.

Audio: Ascultaţi aici varianta integrală a dezbaterii la care a participat ministrul Valeriu Tabără.


Etichete agriculturăValeriu TabărăsusţinereUniunea Europeanăfonduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live