Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

30 Aprilie 2020
Vizualizari: 650
Comentează add

Şeful diplomației de la Chișinău a mulțumit pentru ajutorul frățesc din partea României, inclusiv pentru organizarea coridoarelor de transport rutier pe teritoriul României.

Sprijin din partea României pentru Republica Moldova #Covid-19 Sprijin din partea României pentru Republica Moldova #Covid-19 - Conține video

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Foto: DSU

La Chişinău a ajuns astăzi o echipă de 42 de medici și asistenți medicali din România care îi vor ajuta, timp de două săptămâni, pe colegii lor din Republica Moldova să facă față pandemiei de COVID-19.

Delegația a fost însoțită de miniștrii apărării și de externe de la București.

Ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și-a exprimat solidaritatea cu cetățenii și cu angajaţii sistemului medical din Republica Moldova şi a subliniat că este onorat să-i însoțească la Chișinău pe medicii care s-au oferit voluntar să îi ajute pe colegii lor de peste Prut.

El a declarat că guvernul de la București va decide astăzi asupra unei donații de 500.000 de măști și 50.000 de combinezoane, precum și de medicamente pentru bolnavii de COVID-19 din Republica Moldova, în valoare totală de 3,5 milioane de euro.

În conferințe de presă comune cu omologul său, Oleg Ţulea, și cu premierul Ion Chicu, ministrul de externe de la București a reiterat necesitatea ca autoritățile de la Chișinău să continue reformele esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova şi avansarea pe parcursul european. Uniunea Europeană rămâne un partener de neînlocuit pentru Republica Moldova a punctat Bogdan Aurescu.

Şeful diplomației de la Chișinău a mulțumit pentru ajutorul frățesc din partea României, inclusiv pentru organizarea coridoarelor de transport rutier pe teritoriul României, care au permis repatrierea a mii de cetățeni moldoveni.

Mulțumiri a exprimat şi premierul Ion Chicu, amintind că săptămâna aceasta s-au împlinit 10 ani de Parteneriat Strategic pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova.

Pe de altă parte, președintele Igor Dodon, care nu a ezitat să laude ajutoarele oferite anterior de Federația Rusă, China sau Ungaria, nu a menționat în niciun fel sprijinul României oferit astăzi.

Medicii din România vor fi repartizați la Chișinău, Cahul și Bălți.

Ei au spus că sprijinul pentru colegii din Republica Moldova reprezintă un gest de solidaritate.

VIDEO: Conferință de presă susținută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, și Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.

(RS)


Etichete romaniaISUrepublica moldovacoronaviruspandemie(RS)maechisinaubogdan aurescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live