Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mario Balint, Chişinău

22 Iulie 2010
Vizualizari: 2833
Comentează add

Militarii din Republica Moldova oferă ajutor persoanelor afectate de inundaţii şi fac eforturi pentru a consolida digurile în localităţile ameninţate de ape.

Sprijin de la armată pentru localităţile inundate

mario-balint-chisinau

Militarii construiesc diguri de apărare pentru a proteja localităţile ameninţate de inundaţii. Foto: Mario Balint.

Militarii din Republica Moldova fac eforturi pentru a diminua efectele inundaţiilor din localităţile Nemţeni, Obileni, Sărăteni, Cotul Morii, Gheltosu sau Măcăreşti.

"Militarii Armatei Naţionale se află de două săptămâni în slujba oamenilor. Am lucrat pe orice condiţii, pe ploaie torenţială, pe arşiţă, fără să ne plângem, şi nici nu ne vom plânge vreodată.

"Misiunea noastră este de a salva viaţa şi bunurile cetăţenilor Republicii Moldova în orice condiţii", a declarat şeful grupului operativ al grupării tactice "Moldova",  locotenent-colonelul Dumitru Sîli.

Chiar şi la două săptămâni de la inundaţii, oamenii vor să intre în incintele pline de apă pentru a-şi mai vedea o dată casele sau pentru a încerca să mai salveze din bunurile materiale.

"Am descărcat 17 tone de grâu şi şapte camioane cu alte tipuri de ajutoare. Oamenii trebuie să mănănce ceva încă mult timp de acum încolo, ori aici toate culturile au fost compromise", a declarat locotenent colonelul Sergiu Răilean.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România a trimis sute de mii de saci pentru nisip, folie pentru diguri, apă potabilă, motopompe şi specialişti.

Inundaţiile s-au mutat în sud şi ameninţă raionul Cantemir, unde un tronson al drumului care face legătura între Cantemir şi Cahul a fost inundat de apele Prutului.

Şi calea ferată este inundată pe o porţiune de 3 km. Echipele de salvare au construit  un dig de patru metri înălţime pentru a proteja satele Stoiancova şi Ţiganca.

Digul are o lungime de peste 300 de metri şi a fost construit pe şoseaua dintre Cantemir şi Cahul pentru a proteja şi 45 de case din satul Ghiltosu, care a fost parţial evacuat de militarii Armatei Naţionale. 


Etichete inundaţiiRepublica Moldovaarmată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live