Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 452
Comentează add

Ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, anunţă că legislaţia va fi modificată întrucât sportivii români găsiţi în ultima perioadă dopaţi afectează imaginea României.

Sportivii găsiţi dopaţi "ar putea fi condamnaţi la închisoare pe viitor"

catalin-radu

 Meldonium.       Foto: Arhivă.

Sportivii de performanţă găsiţi dopaţi cu substanţe cu grad mare de risc ar putea să facă închisoare pe viitor - afirmă ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe.

El a participat la prima şedinţă a Grupului de lucru interministerial în vederea prevenirii, depistării şi combaterii dopajului în sport.

Ministrul a mai spus că legislaţia va fi modificată, întrucât sportivii români găsiţi în ultima perioadă dopaţi afectează imaginea sportului şi a României.

"Există în Parlament în momentul de faţă, se află pentru raport în cameră decizională, la Camera Deputaţilor, o iniţiativă care vin să ducă substanţele dopante cu grad mare de risc în zona infracţionalităţii. Da, susţinem acest lucru. Din păcate, suntem printre puţinele state care nu au transpus în legislaţia naţională această chestiune şi cred că, din punctul nostru de vedere, cel puţin în ceea ce priveşte consumul de steroizi şi alte substanţe care se folosesc la nivel înalt, în momentul de faţă România are acest consum în zona contravenţiei", a declarat ministrul Ionuţ Stroe.
 
Ministrul tineretului şi sportului a precizat că intenţionează să stabilească, printr-o modificare legislativă, ca fiecare federaţie sportivă să facă un anumit număr de controale antidoping pe parcursul unui an.

Etichete Ionuţ Stroesportperformanţădopaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live