Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

4 Aprilie 2020
Vizualizari: 384
Comentează add

Toţi angajaţii spitalului intră în carantină sau în autoizolare la domiciliu, în funcţie de situaţia medicală.

Spitalul Muncipal Câmpulung Moldovenesc închis pentru 14 zile

mihaela-buculei-suceava

Foto: Arhivă.

Spitalul Muncipal Câmpulung Moldovenesc se închide în această seară o perioadă de 14 zile, după ce o parte din personalul medical a fost confirmat cu COVID-19.

Toţi angajaţii spitalului intră în carantină sau în autoizolare la domiciliu, în funcţie de situaţia medicală.

Anterior autorităţile locale au anunţat îchiderea pavilionului central al spitalului din Fălticeni, după ce 32 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la testarea pentru coronavirus.

Testarea s-a făcut întregului personal, dar şi pacienţilor iar activitatea se va relua, după ce va veni răspunsul de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Mihaela Buculei.


Reporter: Pavilionul central al Spitalului Muncipal Fălticeni a fost închis. Motivul deciziei este numărul mare de cadre medicale confirmate pozitiv la testul pentru COVID. În acest corp de clădire funcţionează secţiile: cardiologie, medicină internă, compartimentul de primiri urgenţe, chirurgie şi anestezie terapie intensivă, iar activitatea în secţiile menţionate va fi reluată după ce spitalul va primi rezultatul probelor recoltate personalului medical.


Doctorul Vlad Morariu: Am avut mai multe rezultate pozitive la personal, 32 la număr, şi am luat decizia ca pentru siguranţa tuturor: a pacienţilor şi a personalului închid pavilionul central. În funcţie de rezultatul testării la personal, reiau activitatea cu cei negativi.


Reporter: Pacienţii care se aflau astăzi internaţi în spital au fost externaţi, după testarea rapidă pentru COVID-19, rezultatele fiind la toţi negative, cu recomandarea de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.


Realizator: În judeţul Suceava, sunt funcţionale acum spitalele din Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret şi parţial Spitalul Judeţean din municipiul Suceava.


Etichete Spitalul Muncipal Câmpulung Moldovenesccoronaviruscovid-19carantina(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live