Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2019
Vizualizari: 829
Comentează add

Oamenii cer ca o Comisie a Ministerului Sănătăţii să verifice posibilele cazuri de malpraxis pe care le-au reclamat în ultima perioadă la această unitate.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea: Continuă protestul pacienților

radiojurnal

Continuă protestul pacienţilor Spitalului Judeţean de Ugenţă Vâlcea şi rudelor acestora.

Oamenii cer ca o Comisie a Ministerului Sănătăţii să verifice posibilele cazuri de malpraxis pe care le-au reclamat în ultima perioadă la această unitate şi, dacă este cazul, cei vinovaţi să fie pedepsiţi. O corespondenţă de la Ana Maria Cârstea:


Reporter: Un băiat de un an şi jumătate a ajuns în moarte celebrală la Bucureşti şi o fetiţă de un an şi opt luni diagosticată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu pneumnonbie severă. În ambele cazuri se vorbeşte despre un diagnostic greşit pus de către medicii vâlceni. Părinţi, bunici sau simplii pacienţi solicită la unison luarea unor măsuri.


-: Consider că trebuie să ia o măsură în acest caz, în condiţiile în care este o viaţă şi un suflet. Cred că şi medicii au la rândul lor copii.


-: Medicii care au greşit în cazul celor doi copii să nu mai aibă dreptul să mai profeseze. Să vedeţi câtă indiferenţă, câtă indolenţă e din partea asistentelor, infirmierelor.


Reporter: Prefectul judeţului Vâlcea susţine că, în momentul de faţă, se află în derulare mai multe anchete.   


Florian Marin: În prezent se află în cercetare disciplinară, realizată la Secţia de pediatrie, faţă de medicii care au fost de serviciu în ziua respectivă. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat deja efectuarea unui control la solicitarea ministrului sănătaţii. El este în derulare. Există un dosar penal făcut la momentul acesta pe o sesizare pentru fals şi pentru alte fapte pe care dumnealor le-au prezentat. Este "in rem". La rândul nostru, vom solicita conexarea materialelor pe care noi le înaintăm către dosarul penal respectiv.


Reporter: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a recunoscut că în ultimii trei ani au mai existat cazuri de malpraxis, până acum însă, nimeni nu a fost sancţiona


Etichete sju valceamalpraxiscomisieministerul sanatatiicopilmoarte crebrala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live