Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean

3 Noiembrie 2020
Vizualizari: 271
Comentează add

La Cluj-Napoca a fost majorat numărul unităților medicale care vor intra în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.

Spitalul Clinic Militar din Cluj va avea secţie COVID

claudiu-padurean

La Cluj-Napoca a fost majorat numărul unităților medicale care vor intra în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Este vorba despre o secție a Spitalului Clinic Militar și de Clinica Medicală 1 de la Spitalul Județean. 

Reporter: Claudiu Pădurean - Creșterea numărului de noi infectări cu coronavirus a determinat autoritățile să ceară suplimentarea unităților medicale dedicate luptei împotriva coronavirusului. Ministerul Apărării Naționale a decis să aloce o secție a Spitalului Militar din Cluj, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.
Mircea Abrudean: Noi am făcut propunerea în urmă cu mai bine de o lună de zile către Ministerul Apărării și către Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru că totuși avem un spitalul militar aici, care are la dispoziție o infrastructură foarte bună, are și profesioniști medici care ne pot ajuta și, până la urmă, se pare că ne-a fost acceptată această propunere. Sigur că Spitalul Militar are un statut aparte. Ăsta e motivul pentru care structurile nu o s-au mișcat mai repede, să-i spunem, pentru că el are un rol strategic aici.
Reporter: Secția COVID a Spitalului Militar va avea 25 de paturi obișnuite și cinci paturi la secția de terapie intensivă. În curând ar urmă să fie dedicată luptei împotriva coronavirusului și Clinica Medicală 1 a Spitalului Județean, care dispune de 70 de paturi obișnuite și de patru paturi la secția de terapie intensivă.


Etichete (ii)spitalclujcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live