Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

15 Februarie 2018
Vizualizari: 1634
Comentează add

Spitalul Clinic Cantacuzino din Capitală a câştigat trei proiecte europene, în valoare de trei milioane de euro, a declarat directorul medical al unităţii, medicul Cristian Posea.

Spitalul Clinic Cantacuzino din Capitală a câştigat trei proiecte europene

adriana-turea

Spitalul Clinic Cantacuzino din Capitală a câştigat trei proiecte europene, în valoare de trei milioane de euro, a declarat directorul medical al unităţii, medicul Cristian Posea.

Cu ajutorul acestor fonduri, spitalul va putea achiziţiona aparatură de înaltă performanţă. Reporterul RRA Adriana Turea l-a întrebat pe medicul Cristian Posea în ce secţii va fi folosită aparatura.

Cristian Posea: Secţiile de chirurgie, pentru că pe chirurgie s-au câştigat, şi în secţiile de obstetrică şi ginecologie, mai ales că, dacă ne gândim la neonatologie, copiii, chiar prematurii reprezintă viitorul ţării noastre şi trebuie să avem grijă de ei, poate o mai mare grijă decât de alţii. Şi în ginecologie deoarece aici au fost câştigate cele două proiecte.
Reporter: Sunteţi înscrişi în programul naţional de depistare a cancerului de col uterin?
Cristian Posea: Din păcate, nu participăm. Sigur că facem acest lucru, dar am dori ca acest program să ne cuprindă şi pe noi. Suntem înscrişi în programul de neonatologie, de exemplu, şi beneficiem de fonduri din partea ministerului, şi am avut o relaţie bună cu ei. Ar fi foarte bine să facem şi acest lucru - de screening al cancerului genital. Întâmplător, unul dintre proiecte se referă la aşa ceva şi vom folosi acei bani pentru screeningul cancerului de col uterin.

Proiectele se întind pe o durată de trei ani. Spitalul Cantacuzino primeşte anual 15.000 de pacienţi, la care se adaugă şi cei care se adresează ambulatoriului de specialitate.


Etichete Spitalul Clinic Cantacuzino din Capitalăproiecte europenemedicul Cristian Posea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live