Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

29 Noiembrie 2020
Vizualizari: 178
Comentează add

Spitalele constănţene sunt suprasolicitate

sorin-cealera-constanta

 Foto: Arhiva/ MApN

Capitala rămâne pe primul loc în ceea ce priveşte numărul zilnic de cazuri noi de COVID-19, iar judeţul Constanţa a ajuns să aibă cea mai mare incidenţă a infectărilor cu coronavirus la nivel naţional: peste 7,5 cazuri la mia de locuitori raportat la 14 zile, în condiţiile în care zilnic sunt înregistrate peste 500 de noi îmbolnăviri.
 
Sistemul medical este tot mai solicitat, iar cea mai mare unitate medicală din Dobrogea, Spitalul Judeţean de Urgenţă, se află în linia întâi, chiar dacă nu tratează cazurile de COVID. Numărul pacienţilor suspecţi sau infectaţi care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a crescut, iar cele 14 paturi de terapie intensivă sunt mereu ocupate.
 
Corespondentul RRA, Sorin Cealera, are mai multe detalii.
 
Reporter: Presiunea pe spitalele constănțene a crescut în ultima săptămână, de când numărul infectărilor cu COVID-19 trecut de 500 în fiecare zi.
 
Sunt tot mai numeroase prezentările în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sfântul Apostol Andrei. Volumul de muncă s-a triplat în Secția de Terapie Intensivă, unde cadrele medicale trebuie să se împartă între cazurile COVID, cele non-COVID și blocurile operatorii, iar solicitarea psihică este tot mai mare.
 
Cele 14 paturi destinate pacienților COVID sunt practic în permanență ocupate. La câteva minute după ce se eliberează unul, un alt pacient are nevoie de ventilație mecanică, iar sursa propie de oxigen a spitalului funcționează la capacitate maximă. S-au făcut deja demersuri pentru achiziționarea unei stații de oxigen de capacitate dublă pentru a acoperi necesarul actual.
 
Conducerea spitalului a anunțat că activitatea medicală va funcționa fără întrerupere în minivacanța de 1 decembrie în cadrul Unității de Primiri Urgențe, unde pacienții vor fi preluați non-stop, investigați și, după caz, spitalizați. Toți pacienții vor terce prin triajul epidemiologic.
 
Recent, pentru  suspecţii de infectare cu noul coronavirus care așteaptă rezultatul testului COVID s-au instalat containere cu 22 de paturi. Şi capacitatea de testare a crescut prin achiziționarea unui echipament Real Time PCR care poate prelucra până la 160 de probe zilnic.
 
(PH)

Etichete Constantaspitalecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live