Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

29 Mai 2020
Vizualizari: 213
Comentează add

În spitalele din Orșova și Baia de Aramă din Mehedinți au fost internați numai cinci pacienți infectați cu noul coronavirus.

Spital rezervat pentru cinci pacienți cu Covid-19

mihai-badescu

Deși spitalele din Orșova și Baia de Aramă din Mehedinți au fost stabilite ca fiind unități medicale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, au sfârșit prin a trata doar câțiva pacienți.

În ultimele două luni, în cele două spitale suport COVID au fost internați numai cinci pacienți infectați cu noul coronavirus.

În tot acest timp, pacienții cu afecțiuni medicale grave spun că au trebuit să se deplaseze la zeci de km la Drobeta-Turnu Severin. 

Deși parte dintre autoritățile locale s-a opus, Spitalul din Orșova a fost transformat, la începutul acestei crize sanitare, în spital pentru tratarea pacienților infectați cu noul virus.

În unitatea sanitară care deservește zeci de mii de pacienți de pe un teritoriu foarte vast, din Clisura Dunării până în localități din Banat, nu au mai fost tratate nici urgențe medicale, și nici bolile cronice; dar nici pacienții infectați cu noul virus nu au fost prea mulți.

Situația i-a nemulțumit pe ceilalți pacienți, care au fost obligați să renunțe la tratament sau să meargă la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin.

Aceeași problemă este și la Spitalul din baia de Aramă, o altă zonă izolată a Mehedințiului, la care nu a ajuns niciun pacient infectat cu SARS-CoV-2, dar cel puțin aici au fost tratate urgențele medicale, iar cazurile grave au fost direcționate către Drobeta-Turnu Severin.


Etichete (ii)orsovabaia de arama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live