Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

17 Aprilie 2014
Vizualizari: 1378
Comentează add

În ultima perioadă, în pieţele din întreaga ţară s-au intensificat controalele şi au fost oprite de la vânzare produsele neconforme sau fără acte de provenienţă.

Specialiştii recomandă cumpărarea produselor autorizate

adrian-lungu-salaj

 

În ultima perioadă, în pieţele din întreaga ţară s-au intensificat controalele şi au fost oprite de la vânzare produsele neconforme sau fără acte de provenienţă.

Inspectorii îi avertizează pe oameni să fie atenţi la ce cumpără, iar din Sălaj vine un semnal de alarmă cu privire la vopseaua de ouă de contrafăcută, care poate fi foarte periculoasă.

Nu cumpăraţi vopsea de ouă neambalată şi neetichetată - este avertismentul autorităţilor sălăjene pentru populaţie.

Atenţionarea vine pentru a preveni utilizarea unor produse periculoase, întâlnite mai ales în târgurile şi pieţele neautorizate.

"Dacă aţi şti ce conţine aceste prafuri, cu siguranţă v-aţi îngrozi. Cel mai bine ar fi ca toată lumea să meargă la magazin, să cumpere produse autorizate pe care scrie ingredientele", spune Ioana Pop, specialist în industria alimentară.

Produsele utilizate pentru vopsitul ouălor trebuie să fie obligatoriu etichetate.

"Trebuie să ne informăm cu privire la produsul pe care îl cumpărăm. La unitatea de unde am cumpărat produsul, trebuie să citim eticheta.

"Trebuie să ştim ca orice produs, care este pus pe piaţă, este însoţit de o etichetă. Practic, este acea carte de identitate a produsului, să ştim ce cumpărăm", spune Sorina Renic de la Protecţia Consumatorului Sălaj.

Avertismentul vine după ce s-a constatat că pe piaţă au apărut produse destinate vopsirii ouălor neetichetate şi fără niciun fel de informaţii despre conţinut.


Etichete Ştiri Nord-vestvopsea de ouăPaşteproduse contrafăcuteavertismentmagazine autorizateetichetecumpărături

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live