Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

26 Octombrie 2010
Vizualizari: 2686
Comentează add

Locuitorii unui cartier din Sevilla se plâng de problemele create de romi nomazi care au ocupat o clădire dezafectată a companiei de căi ferate şi care fac negoţ cu fier vechi.

Spaniolii, deranjaţi de acţiunile romilor nomazi

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Locuitorii unui cartier din Sevilla se plâng de problemele create de românii care au ocupat o clădire dezafectată a companiei de căi ferate şi care fac negoţ cu fier vechi.

Aceste relatări despre ţiganii nomazi din România sunt făcute de ziarul ABC.

În San Jeronimo, la fel ca în Torre de los Perdigones, sau în zona Torneo, aşezările de imigranţi, cei mai mulţi dintre ei români, creează probleme de convieţuire care se agravează din ce în ce mai mult şi care vor sfârşi cu o revoltă a locuitorilor.

Ocuparea clădirilor abandonate, comportamentul romilor şi vânzarea de fier vechi nu întotdeauna obţinut prin mijloace legale, creează o atmosferă de insecuritate care este greu de suportat de locuitorii oraşului.

Potrivit ziarului ABC, asociaţia locatarilor din San Jerónimo-Alamillo a făcut o plângere la primărie împotriva românilor care ocupă clădirea Renfe, compania spaniolă de căi ferate, de mai bine de un an.

Purtator de cuvânt al asociaţiei, Lourdes Moreno, susţine că imigranţii provoacă "o situaţie de insecuritate pe care primăria refuză să o rezolve”, deoarece “răspunsul administraţiei este egal cu zero, iar soluţia ar trebui să fie demolarea acestui edificiu”.

Locatarilor din San Jerónimo-Alamillo au mai făcut plângeri împotriva furtului de cabluri de cupru din şantierele din zonă, material pe care românii îl depozitează în clădirea ocupată şi care este apoi vândut, de obicei la sfârşit de săptămână.

Purtătoarea de cuvânt afirmă că asociaţia va cere candidaţilor la alegerile locale, care vor avea loc în luna mai a anului 2011, să treacă prin localitate şi să ia măsuri pentru “rezolvarea acestei probleme de insecuritate enormă, care transmite şi o imagine de lumea a treia”.

Ziarul ABC mai relatează, în ediţia sa de Sevilla, că un club sportiv din zonă, Alcosa, a depus plângere pentru dispariţia a 6 mii de metri de cablu din instalaţa electrică nouă din complex, dar şi a întregului sistem de irigare a gazonului.


Etichete Etnia romăABCimigranţiromâniţiganiSevillaSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live