Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 287
Comentează add

Spaniolii au început să își confecționeze acasă măşti din diverse materiale

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

   

Spania a raportat astăzi o creștere a bilanțului epidemiei de coronavirus, după o perioadă de declin.
 
Cazurile de contaminare s-au înmulțit cu aproape 5.500 în 24 de ore, până la un total de 140.501, iar numărul total de decese a ajuns la 13.798, cu 743 mai multe față de ieri.
 
Deși până acum câteva zile, autoritățile medicale insistau pe ideea că purtarea măştilor de către populație, în general, nu ajută la nimic acum guvernul și-a schimbat discursul și indică inclusiv cum se pot confecționa acasă aceste măști și metoda de sterilizare.
 
Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Farmaciile din Spania au epuizat puținele măşti pe care le aveau în stocuri încă de la declararea epidemiei și, pentru a cumpăra online, furnizorii promit livrarea abia peste două luni. Pe piață nu există măști de protecție împotriva transmiterii virusului COVID-19, așa că populația a început să își confecționeze acasă din diverse materiale.
 
Săptămâni la rând, la indicațiile Organizației Mondiale a Sănătății, medicii spanioli și autoritățile din Ministerul Sănătății au transmis ideea că măștile nu sunt necesare şi ar fi suficiente izolarea, distanțarea socială, igiena mâinilor și dezinfectarea suprafețelor.
 
Discursul se schimbă acum treptat, pentru că, începând din 13 aprilie, activitatea economică în domeniile neesențiale va fi reluată și asta înseamnă creșterea contactelor sociale.
 
De asemenea, studiile cele mai recente arată că măștile pot opri transmiterea coronavirusului, astfel încât Ministerul Sănătății a anunțat că ar putea recomanda folosirea măștilor, dar nu poate obliga populația să le poarte deoarece ele lipsesc în continuare de pe piață.
 
Ministerul Industriei a publicat chiar un ghid cu cele mai bune materiale pentru fabricarea măștilor și cum se pot steriliza.
 
Guvernul de la Madrid pregătește acum și o ordonanță privind plafonul de prețuri pentru măști, mănuși și gel dezinfectant pentru mâini.
 
(PH)

Etichete Spaniacovid-19mastimanusidezinfectant(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live