Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Martie 2021
Vizualizari: 416
Comentează add

Sindicatele spun că este nevoie de încă 600 medici de familie şi 200 pediatri în sistemul regional şi că în ultimul an, marcat de pandemie, au fost contractaţi numai 29 de medici.

Spania:Medicii de familie din Madrid au intrat în grevă pe termen nelimitat

radiojurnal

   Madrid. Foto: Annamaria Damian.

În Spania, medicii de familie din Madrid au intrat în grevă pe termen nelimitat, iar personalul medical din regiunea Catalonia a revendicat într-un protest de 24 de ore contracte de muncă stabile şi spor de periculozitate pentru toate categoriile din sănătate. Corespondenta RRA la Madrid, Annamaria Damian, are mai multe informaţii.


Annamaria Damian: Peste 5.000 de medici din regiunea Madrid au fost convocaţi la grevă, în semn de protest faţă de deficitul de personal. Sindicatele spun că este nevoie de încă 600 de medici de familie şi 200 de pediatri în sistemul regional şi că în ultimul an, marcat de pandemie, au fost contractaţi numai 29 de medici în plus. Ministerul regional al sănătăţii, se mai plâng protestatarii, nu a redus încărcătura prea mare de muncă, nici birocraţia excesivă şi nu trimite profesionişti pentru a-i înlocui pe doctorii aflaţi în concediu medical. Greva, declanşată pe termen nelimitat, este, mai afirmă sindicatele, o manieră de a reda demnitatea medicilor, cu scopul de a îmbunătăţi asistenţa pentru pacienţi. Şi în regiunea Catalonia personalul medical a fost chemat la o grevă de 24 de ore, pentru a atrage atenţia asupra epuizării cronice din sistem, subliniind oboseala fizică a personalului medical şi de administraţie din centrele de sănătate. Personalul medical mai revendică resurse suplimentare pentru medicina de familie şi aplicarea sporului de periculozitate pentru toate categoriile de personal.


Etichete protestemedici de familie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live