Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

3 Iunie 2011
Vizualizari: 1573
Comentează add

Premierul spaniol a anunţat că ţara sa va solicita despăgubiri pentru pierderile înregistrate de agricultorii spanioli, în urma acuzaţiilor din Germania că bacteria E.coli ar fi fost adusă de castraveţi spanioli.

Spania "va cere despăgubiri în scandalul E.-Coli"

alexandru-zugravu

Foto: Arhivă Reuters.

Bacteria E-coli, care a provocat moartea a 18 persoane în Europa şi îmbolnăvirea câtorva sute, este o tulpină nouă, foarte puternică, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Tulpina s-a selectat, devenind rezistentă la antibiotice, aşa că mulţi pacienţi nu răspund la tratamente.

Epidemia a generat tensiuni comerciale în Europa, Spania cerând acum despăgubiri după ce a fost scoasă din cauză în urma acuzaţiilor din Germania că bacteria ar fi fost adusă de castraveţi spanioli.

După ce Comisia Europeană a ridicat alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare, şeful guvernului de la Madrid, Jose Rodriguez Zapatero, a anunţat că ţara sa va cere despăgubiri pentru pierderile uriaşe înregistrate de agricultorii spanioli, pierderi estimate la 200 de milioane de euro pe săptămână.

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a promis însă lui Zapatero că va examina formule în cadrul Uniunii Europene pentru despăgubirea producătorilor spanioli.

Discuţiile celor doi premieri continuă zilele acestea.

Agricultorii din regiunea spaniolă Valencia au împrăştiat sute de kilograme de fructe şi legume în faţa consulatului german, mâniaţi că nu-şi mai pot vinde marfa în Europa din cauza acuzaţiilor venite dinspre Berlin.

Rusia, pe de altă aprte, a cerut ca, înainte de a pune capăt embargoului importurilor de legume, Uniunea Europeană să-i confirme cauzele epidemiei şi căile de propagare.


Etichete e.colibacterieEuropaSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live