Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2020
Vizualizari: 411
Comentează add

Dovada este necesară la trecerea frontierei, iar documentul trebuie să fie prezentat în limba spaniolă sau în limba engleză, în format electronic sau pe hârtie.

Spania - test PCR negativ din 23.11 ptr străinii care vin din ţări cu risc

radiojurnal

 

Spania va cere străinilor care vin din ţări cu risc un test PCR negativ, realizat cu maximum 72 de ore înainte de sosire. Decizia va fi aplicată din 23 noiembrie şi a fost anunţată de ministrul sănătăţii, în cadrul Consiliului Teritorial de Sănătate, a transmis corespondenta RRA, Annamaria Damian. 


Annamaria Damian: Solicitarea unui test negativ de COVID pentru străini este o noutate absolută în Spania, al cărei guvern a evitat până acum orice limitare a accesului turiştilor. Regiunile cu trafic mare precum Madrid sau Insulele Canare au solicitat în mai multe rânduri, fie testarea la sosire în aeroport, fie dovada unui test, dar guvernul a invocat până acum politica europeană comună în materie de frontiere. Acum, însă, Ministerul Sănătăţii a decis includerea în formularul de control sanitar a întrebării dacă persoana care doreşte să intre în Spania deţine un test negativ de COVID, realizat cu 72 de ore înainte de sosire. Dovada poate fi solicitată pasagerului la frontieră, iar documentul trebuie să fie prezentat în limba spaniolă sau în limba engleză, în format electronic sau pe hârtie. Rămân în vigoare controlul temperaturii şi cel vizual. În cazul ţărilor de origine, pentru statele membre se va ţine cont de recomandările Uniunii din13 octombrie care stabileşte harta culorilor în funcţie de numărul de cazuri, iar pentru în ţările din afara Uniunii Europene, se va lua în considerare rata de infectare ultimele 14 zile. Guvernul de la Madrid indică şi că agenţiile de turism şi companiile de transport trebuie să îşi informeze clienţii privind obligaţia de a deţine acest test PCR negativ pentru a putea călători în Spania.


Spania a depăşit 40.000 de morţi din cauza coronavirusului, raportând ieri 349 de persoane decedate. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 19.096 de noi contaminări.


Etichete test negativpandemia covid-19spaniaintare în țară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live