Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

24 Februarie 2021
Vizualizari: 187
Comentează add

După mai multe cereri transmise de asociaţiile din domeniul HORECA, executivul pregăteşte un pachet de 11 miliarde de euro.

Spania pregăteşte un pachet de ajutoare pentru sectorul HORECA

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania pregăteşte un pachet de ajutoare directe în valoare de 11 miliarde de euro pentru sectorul HORECA, pentru prima dată în pandemia provocată de coronavirus.
 
Până acum, guvernul de la Madrid a alocat aproximativ 20% din PIB pentru credite garantate de stat pentru companii şi pentru şomajul tehnic al angajaţilor.
 
Corespondenţă de la Madrid - Reporter: Annamaria Damian - După mai multe cereri transmise de asociaţiile din domeniul HORECA, ai căror membri au solicitat ajutoare directe, executivul pregăteşte un pachet de 11 miliarde de euro. Premierul Pedro Sanchez a anunţat în sesiunea de control al guvernului din Parlament:
 
Pedro Sanchez: 11 miliarde de euro, doamnelor şi domnilor, este o sumă mare, o resursă importantă pentru a continua să spijinim, în săptămânile grele pe care le mai avem de înfruntat pentru a depăşi definitiv pandemia, domeniile care înainte de aceasta erau competitive, erau în creştere şi acum se află într-o situaţie extrem de dificilă. Vorbim despre sectorul turistic - hotelărie, restaurante şi comerţ - care pot să facă, astfel, investiţiile de care au nevoie, să contracteze salariaţi şi să îşi pună la punct bilanţurile pentru a începe cu depline facultăţi recuperarea economică.
 
Reporter: Sectorul HORECA a încheiat anul 2020 cu o scădere la jumătate a vânzărilor, pierderile fiind de 70 de miliarde de euro. Se calculează că 85 de mii de baruri şi restaurante şi-au închis definitiv porţile în urma restricţiilor impuse de executivul central şi de guvernele regionale.
 
(PH)
 

Etichete SpaniaHORECAajutoare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live