Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

4 Iunie 2020
Vizualizari: 335
Comentează add

Potrivit unei clarificări, transmise de executivul spaniol, granițele se vor deschide pentru turiștii străini de la 1 iulie, așa cum era prevăzut.

Spania: Guvernul corectează o declarație a ministrului turismului

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă.

Guvernul de la Madrid corectează o declarația ministrului spaniol al turismului, care a anunțat eliminarea controalelor la frontierele terestre cu Franța și Portugalia începând din 22 iunie.

Potrivit unei clarificări, transmise de executivul spaniol, granițele se vor deschide pentru turiștii străini de la 1 iulie, așa cum era prevăzut.

Clarificarea avut loc după ce Portugalia și-a transmis nemulțumirea față de o ridicare anticipată a restricțiilor.

Executivul spaniol a rectificat o declarație a ministrului Reyes Maroto, care a afirmat că Spania se pregătește se elimină controalele la frontierele cu Portugalia și Franța începând din 22 iunie.

La câteva ore după această declarație, Guvernul de la Madrid a transmis că deplasările internaționale sunt permise abia de la 1 iulie, corectând astfel declarația doamnei ministru.

În 22 iunie se revine la normal pe teritoriul Spaniei, odată cu finalizarea ultimei perioade a Stării de Urgență, dar controalele la granițele terestre, aeriene și maritime se pot prelungi și după această dată, a precizat guvernul.

Rectificarea vine după ce Portugalia a reacționat, prin ministrul său de externe, care s-a declarat surprins.

Motivul este că măsura nu a fost acordată de cele două țări și nu se înscrie în cadrul strânsei cooperări pe care ambele guvern o au în privința granițelor. Din acest motiv, Guvernul de la Lisabona a cerut explicații Madridului.


Spania atrage în fiecare vară 20 de milioane de turiști, cei mai mulți din Germania, Franța și Marea Britanie, dar este puțin probabil că următoarele luni vor însemna o recuperare rapidă pentru domeniul turismului, care înregistrează în acest an, potrivit specialiștilor, pierderi de peste 40 de miliarde de euro.

(RS)


Etichete spaniaguvernministrul turismului(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live