Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

Spania va produce vaccinul Novavax al companiei americane cu același nume, începând din luna aprilie, dacă va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Spania ar putea produce din aprilie vaccinul Novavax

radiojurnal

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania va produce vaccinul Novavax al companiei americane cu același nume, începând din luna aprilie, dacă va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.
 
Aceeași companie participă la dezvoltarea unuia din cele două vaccinuri spaniole, aflate în cercetare, care sunt încă în faza preclinică.
 
Reporter: Annamaria Damian: Unica firmă spaniolă, care va produce un vaccin anti-COVID se află în regiunea nordică Galicia și este pregătită să înceapă fabricarea serului Novavax al companiei americane cu același nume.
 
Ministrul sănătății, Carolina Darias, a anunțat cu ocazia vizitei la această companie: "Va fi prima companie în spaniolă care va asuma fabricarea unui vaccin anti-COVID în țara noastră. Novavax este în proces de rolling review la Agenția Europeană a Medicamentului şi sperăm că după Janssen vaccinul Novavax să fie următorul aprobat, dacă totul merge bine. Așa că avem speranțe că începând din luna aprilie putem conta pe autorizarea acestui nou vaccin Novavax".
 
Doamna Darias a precizat că în faza a treia a studiilor clinice, Novavax a dat rezultate foarte bune, inclusiv pentru varianta sud-africană a coronavirusului.
 
Spania a administrat până acum peste 3,5 milioane de doze de vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca și peste un 1,2 milioane de persoane au fost imunizate cu ambele doze.
 
Planul executivului de la Madrid este ca până în vară 70% din populația de peste 47 de milioane de persoane să fie vaccinată.
 
(PH)

Etichete SpaniaaprilievaccinNovavax(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live