Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

4 Iulie 2020
Vizualizari: 846
Comentează add

Guvernul Spaniei a încheiat un acord cu sindicatele și patronatele pentru relansarea economiei.

Spania: acord sindicate - patronate de relansare economică

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă.

Guvernul Spaniei a încheiat un acord cu sindicatele și patronatele pentru relansarea economiei și crearea de noi locuri de muncă. Executivul de la Madrid a anunțat că va folosi 150 de miliarde de euro din fonduri europene pentru investiții și reforme, iar premierul Sánchez spune că o colaborare cu partenerii sociali este esențială în condițiile în care țara este grav afectată de criza coronavirusului:

Pedro Sánchez: Trebuie ca din sectorul public și din cel privat să reușim împreună ca recuperarea economică să creeze cel mai mare număr de locuri de muncă de calitate. Trebuie să facem față mai multor provocări care se accelerează ca și consecințe ale pandemiei. Tranziția energetică și cea ecologică sunt unele din cele mai importante. 

Chiar dacă au semnat pactul cu guvernul, patronatele critică intenția premierului Sánchez de a majora impozitele pentru marile companii și pentru cei mai bogați dintre spanioli.

Asociațiile patronale spun că taxarea suplimentară a firmelor mari le va afecta și pe cele mici și recomandă în schimb guvernului să recupereze veniturile din economia subterană.


Etichete (ii)spaniaacordsindicatepatronate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live