Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

11 Noiembrie 2020
Vizualizari: 330
Comentează add

Spitalul Județean din Oradea are de săptămâna aceasta o autospecială pentru transportul bolnavilor înalt contagioși, inclusiv cei cu coronavirus aflați în stare critică.

Sp. Jud. Oradea are de săptămâna aceasta o autospecială Covid-19

stelian-radu-cacuci-oradea

    Foto: Arhivă/ Gina Poenaru

Spitalul Județean din Oradea are de săptămâna aceasta o autospecială pentru transportul bolnavilor înalt contagioși, inclusiv cei cu coronavirus aflați în stare critică.

Pot fi transportați doi pacienți cu boli distincte și oferă protecție sporită cadrelor medicale.

Are mai multe informații corespondentul Stelian Radu Cacuci.

Reporter: Conceptul vehiculului a fost gândit de medicii din echipa SMURD Bihor, care și-au dorit o autospecială în care să se expună cât mai puțin infectării, spune doctorul Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.
 
Hadrian Borcea: Compartimentarea este diferită, pentru că între cabina șoferului și cabina medicală există o cabină pentru echiparea și dezechiparea personalului care lucrează în interior. Ea este complet separată de cabina medicală și este dotată strict pentru acest moment, al echipării și dezechipării. Acum echipajele se dezbracă de costumele de protecție, de combinezoane, în stradă.
 
Reporter: Noua autospecială permite și transportul simultan a doi pacienți cu tipuri distincte de boli contagioase sau intervenții la accidente cu victime multiple. 
 
Hadrian Borcea: Se pot transfera doi pacienți. În plus, personalul medical activează pe coridor și în spate fără a intra în contact direct pe durata transportului cu pacienții.
 
Asupra pacienților intervin prin acele mâneci de plastic cu care pot manipula echipamente, medicamente și așa mai departe.
 
(RS)
 
 

Etichete Spitalul Județean din OradeaautospecialaCovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live