Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

23 Septembrie 2018
Vizualizari: 448
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că se vor autoriza noi medicamente pe piaţa românească

Sorina Pintea: Vor fi autorizate noi medicamente pe piaţa românească

marilena-francu

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (stanga). Foto: Arhiva RRA.

În şase luni se vor crea premisele pentru autorizarea unor noi medicamente pe piaţa românească, a anunţat ieri ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a precizat că în acest an au fost introduse 37 de molecule noi, iar luna viitoare vor mai fi introduse alte câteva. În ceea ce priveşte tratamentul cancerului, terapii de ultimă generaţie sunt disponibile şi în ţara noastră.

Este şi cazul imunoterapiei, o procedură care poate creşte semnificativ speranţa de viaţă a pacienţilor.


Reporter: Marilena Frâncu - Spre deosebire de terapiile tradiţionale, care ţintesc tumora, imunoterapia funcţionează prin întărirea sistemului imunitar pentru a-l ajuta să combată eficient cancerul - explică şeful Departamentului de oncologie, dintr-o companie farmaceutică, medicul Valentin Moinescu:


Valentin Moinescu: Imunoterapia este aprobată şi în România în anumite indicaţii: în cancerul pulmonar, cancerul renal, în melanomul malign şi în limfomul Hodgkin. Urmează să fie, sperăm noi, în curând, aprobată şi în alte indicaţii, în cancerul de vezică. Faţă de chimioterapia clasică, să îi spunem aşa, aduce un plus în ceea ce priveşte răspunsul pe termen lung. Creşte speranţa de viaţă semnificativ.


Reporter: În prezent, peste 2.000 de imunoterapii se află în atenţia cercetătorilor în peste 3.000 de studii clinice pentru aproximativ 300 de tipuri de cancer.


Valentin Moinescu: În viitor, aşteptăm indicaţii ale imunoterapiei în cancerul de sân triplu negativ, cancerul ovarian, cancer hepatic. În congresele internaţionale de oncologie se prezintă date intermediare, care arată dacă există premisă de reuşită şi rezultatele intermediare par a fi primiţătoare.


Reporter: În România, se estimează că în fiecare an se înregistrează 50.000 de decese cauzate de o formă de cancer şi 80.000 de persoane sunt diagnosticate cu o maladie oncologică.


Etichete ministerul sanatatiimedicamente autorizatesorina pinteavalentin moinescuimunoterapie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live