Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

6 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1107
Comentează add

Asigurarea îngrijirilor medicale pentru răniţii în tragedia de la clubul Colectiv, cât şi pregătirea bugetului pentru anul viitor, sunt priorităţile prim-ministrului interimar.

Sorin Mihai Cîmpeanu: Prioritatea este menţinerea echilibrului României

petruta-obrejan

Prim-ministrul interimar Sorin Mihai Cîmpeanu. Foto: gov.ro.

Preşedintele Iohannis a respins propunerea premierului demisionar Victor Ponta şi a optat ca ministrul educaţiei să ocupe poziţia de prim-ministru interimar.

Dacă nu este clară perioada cât Sorin Câmpeanu va ocupa această funcţie, atribuţiile sale sunt în mod clar limitate.

Într-o primă declaraţie el a spus în esenţă că urmăreşte păstrarea echilibrului ţării.

La Palatul Victoria, premierul interimar Sorin Mihai Cîmpeanu a susţinut, imediat după semnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a decretului de numire în funcţia de şef al executivului, prima sa conferinţă de presă.

El a precizat că, deşi are un mandat limitat, cabinetul său va avea ca priorităţi asigurarea îngrijirilor medicale de care trebuie să beneficieze răniţii din tragedia de la clubul Colectiv, cât şi pregătirea bugetului pentru anul viitor.

"În această perioadă guvernul va avea responsabilitatea gestionării tuturor problemelor curente într-un spirit de total echilibru, fără a avea posibilitatea emiterii unor ordonanţe de urgenţă sau a unor proiecte de lege. Asta nu înseamnă că nu vom acorda toată atenţia întocmirii proiectului legii bugetului, întocmirii din punct de vedere tehnic, lege de care depinde atât modul de derulare al investiţiilor, cât şi plata salariilor, a pensiilor şi nu numai.

"Mesajul către mediul economic este acela al concentrării eforturilor pentru asigurarea unui echilibru cât mai pronunţat în aşa fel încât să nu generăm pierderi de încredere", a spus Sorin Mihai Cîmpeanu.

Premierul interimar s-a întâlnit, în noua sa calitate, şi cu membrii cabinetului, o întâlnire care a durat aproape două ore şi în cadrul căreia, cei prezenţi, au analizat obiectivele perioadei următoare, stabilindu-se totodată ca prima şedinţă de guvern să se desfăşoare săptămâna viitoare, miercuri, la ora 12.00. 


Etichete klaus iohannispremier interimarsorin mihai cîmpeanupriorităţile mandatuluistabilitatea Românieimenţinerea gradului de încredere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live