Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Septembrie 2019
Vizualizari: 701
Comentează add

Până marţi, în ziua votului, principalii competitori vor încerca să-i determine pe indecişi să meargă la urne, dar pot să apară şi elemente surpriză de campanie.

Sondaje electorale în Israel, cu trei zile înaintea alegerilor legislative

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 septembrie, ora 13:09) - Sondaje electorale din Israel arată că nici partidele de dreapta şi nici cele de stânga nu reuşesc să formeze o majoritate guvernamentală la apropiatele alegeri legislative.

Până marţi, în ziua votului, principalii competitori vor încerca să-i determine pe indecişi să meargă la urne, dar pot să apară şi elemente surpriză de campanie, după cum transmite corespondentul Radio România, Dragoş Ciocîrlan.

Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Potrivit sondajelor, cu trei zile înaintea alegerilor legislative din 17 septembrie, partidele de dreapta din Israel, susținute de ultrareligioşi, nu reușesc să constituie o majoritate la limită în Knesset, Parlamentul de la Ierusalim, pentru formarea guvernului.

Ca să fie desemnat, Benjamin Netanyahu are nevoie de susținerea a cel puțin 61 de deputați din 120. Dacă alegerile ar avea loc astăzi, partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu, ar fi la egalitate cu Partidul Albastru Alb a lui Benny Gantz și Yair Lapid, cu 32 de mandate fiecare, potrivit unui sondaj publicat de televiziunea israeliană. Noua formațiune Yamina, de dreapta, condusă de Ayelet Shaked, ar putea obține opt mandate, iar partidul de extremă dreapta Forţa doar un singur loc în parlament, partidele religioase Shas şi Torah între 7 și 8 mandate.

Blocul de dreapta ar avea 59 de mandate cu ajutorul religioșilor, un scor insuficient pentru formarea unei coaliții fără Avigdor Lieberman, care ar beneficia de opt mandate cu partidul său Israel Casa Noastră. Nici ceilalți nu pot coagula o majoritate. Blocul de centru stânga nu depășește 43 de locuri.


Etichete israelalegerisondaje

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live