Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2021
Vizualizari: 172
Comentează add

Patru din zece români spun că sunt hotărâţi să se vaccineze împotriva COVID-19, iar procentul este în ușoară creștere față de sondajul anterior pe această temă.

Sondaj: Patru din zece români sunt hotărâţi să se vaccineze

radiojurnal

 Foto: Maria Măndiță

Patru din zece români spun că sunt hotărâţi să se vaccineze împotriva COVID-19, iar procentul este în ușoară creștere față de sondajul anterior pe această temă, desfășurat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.
 
Cercetătorii IRES consideră că tendința se explică prin dezbaterile intense din spațiul public cu privire la acest subiect. Nehotărâţii reprezintă ceva mai mult de o treime, dar majoritatea spun că probabil se vor vaccina.
 
Însă 20% din cei chestionați declară în continuare că nu se vor vaccina, iar printre motivele invocate cele mai frecvente sunt teama de reacțiile adverse, lipsa încrederii în aceste vaccinuri sau starea personală de sănătate.
 
Spun însă că și-ar putea schimba părerea dacă ar primi informații mai detaliate și pe înțelesul lor sau dacă li se garantează siguranța vaccinului. În acest moment, ca persoane cu cea mai mare influență în luarea unei decizii sunt indicați medicii de familie și copiii celor intervievați, dar și președintele Klaus Iohannis sau medicul Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situații de Urgență. 
 
(PH)
 
 

Etichete vaccinaresondajIRES(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live