Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

4 Octombrie 2016
Vizualizari: 1104
Comentează add

Aproape jumătate dintre romani nu au incredere in Ministerul Sanatatii, 33 la suta nici în CNAS si mai mult de un sfert nici în spitale, arată un sondaj de opinie.

Sondaj: Câtă încredere au românii în sistemul de sănătate?

adriana-turea

Spital în România. Arhivă Foto: Ioan Suciu.

Aproape jumătate dintre romani nu au incredere in Ministerul Sanatatii, 33 la suta nici în Casa Natională de Asigurari de Sanatate si mai mult de un sfert dintre romani nu au incredere in spitalele din Romania, arata un studiu prezentat la lansarea Campaniei "Votez pentru Sanatate".

Acelasi studiu arată ca 18 la suta dintre respondenti s-au simtit umiliti atunci cand au fost nevoiti sa apeleze la serviciile medicale ofertite de spitalele romanesti.

La nivel statistic, Romania se situeaza pe pozitii codase ale clasamentelor europene cu privire la indicatorii de sanatate, cu aproape jumatate din decese evitabile, o mortalitate generala cu 25 la suta peste media Uniunii Europene si o rată a mortalitatii infantile de 2, 5 ori mai mare.

Studiul a fost făcut în luna iunie a acestui an pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.438 de persoane cu varsta între 20 si 60 de ani.


Etichete votez pentru Sanatatesondajcâtă încredere au românii în sistemul de sănătateMinisterul SanatatiiCNASspitale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live