Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

3 Mai 2012
Vizualizari: 1226
Comentează add

Potrivit Eurostat, şomajul în rândul tinerilor depăşeşte 22 de procente, atât în zona euro, cât şi la nivelul întregii Uniuni Europene.

Şomajul în zona euro "ajunge la 10.9%"

carmen-valica

Foto: Agerpres.

Şomajul devine o problemă în Uniunea Europeană.

Potrivit Biroului de Statistică al Uniunii, Eurostat, în luna martie, rata şomajului a continuat să crească în zona euro, ajungând la 10,9%.

Şomajul în rândul tinerilor depăşeşte 22 de procente, atât în zona euro, cât şi pentru întreaga Uniune Europeană.

Purtătorul de cuvânt al comisarului pentru piaţa muncii a declarat că cifrele confirmă urgenţa adoptării unor măsuri care pot crea nu doar mai multe locuri de muncă, ci locuri de muncă stabile.

"Comisia colaborează cu statele membre, exact pentru găsirea unor măsuri de creştere, care să ducă la crearea de locuri de muncă.

"E vorba de pachetul prezentat în aprilie, care identifică domeniile cu potenţial pentru crearea de locuri de muncă, dar şi faptul că am primit programele naţionale de reformă de la statele membre. Le analizăm şi, la sfârşitul lui mai, vom prezenta recomandările individuale", a declarat Jonathan Todd.

Şomajul din zona euro e la un nivel record de la introducerea monedei unice, iar în Spania şi Grecia jumătate dintre tinerii sub 25 de ani nu au un loc de muncă.

Spania continuă să aibă cel mai mare procent general al şomajului, 24,1%, în creştere în martie faţă de februarie. Austria, cel mai mic, 4%.

Pentru România, creşterea e de la 7,1%, în februarie, la 7,5 în martie, iar datele disponibile pentru tineri, cele din trimestrul patru al anului trecut, arată că un sfert dintre aceştia sunt şomeri.


Etichete şomajUniunea EuropeanăcreştereproblemeRomâniaBiroului de Statistică al UniuniiEurostat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live