Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

3 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1350
Comentează add

Numărul şomerilor a scăzut cu o sută de mii, arată datele ministerului muncii din Spania, comparativ cu cifrele înregistrate în decembrie 2012.

Şomaj în scădere în Spania

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă Reuters.

O sută de mii de şomeri mai puţin, înregistrează datele ministerului muncii din Spania comparativ cu datele din decembrie 2012.

Această scădere confirmă, din punctul de vedere al guvernului, o tendinţă de recuperare pe piaţa muncii. 

Din analiza datelor pe luna decembrie, secretarul de stat pentru muncă Engracia Hidalgo trage concluzia că este vorba despre un bilanţ pozitiv: 

"Sper ca anul 2014 să fie anul recuperării. Avem în vedere şi previziunile economice. Pentru datele privind sondajul pe populaţia activă, sperăm ca această tendinţă să se confirme" spune Engracia Hidalgo.

Conform datelor din ultimul sondaj pe populaţia activă, numărul total al şomerilor de aproape 6 milioane şi cuprinde şi persoanele care au ieşit din statistica ministerului muncii, cele mai multe pentru că au epuizat ajutoarele de şomaj sau au renunţat să se mai înregistreze ca fiind în căutarea unui loc de muncă.

Presa din Spania afirmă că deşi guvernul insistă pe importanţa scăderii şomajului, numărul tinerilor cu vârste sub 25 de an înscrişi în căutarea unui loc de muncă a scăzut din cauza emigrării acestora în străinătate şi nu pentru că ei şi-ar fi găsit un loc de muncă.

Bilanţul pozitiv prezentat astăzi de ministerul muncii mai cuprinde creşterea numărului contribuabililor cu peste 60.000 în luna decembrie, ceea ce poate explica prin campania comercială de Crăciun, în cadrul căreia s-au încheiat mai multe contracte temporare.


Etichete şomajSpaniaministerul munciiEngracia Hidalgoguvernmuncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live