Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

25 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1507
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că potrivit statisticilor, zona euro se va confrunta cu o criză la jumătatea lui 2012, iar România "trebuie să fie pregătită, pentru că nu vom putea miza pe sprijinul europenilor".

Solidaritate, "pentru că nimeni nu scapă de criză individual" Solidaritate, "pentru că nimeni nu scapă de criză individual" - Conține audio

ionut-dragu

Preşedintele României, Traian Băsescu. Foto: Reuters.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că îndemnul său pentru români este "solidaritate", pentru că "nimeni nu poate scăpa de criză individual".

Traian Băsescu a precizat că "toate analizele arată că în partea a doua a anului 2012 zona euro riscă să intre în criză", iar România "trebuie să fie pregătită pentru că atunci nu vom putea miza pe sprijinul europenilor".
 
Preşedintele Traian Băsescu a adresat un îndemn şi pentru români, făcând apel la solidaritate şi o participare mai activă a societăţii civile "de bună calitate".
 
"Societatea civilă de bună calitate s-a retras şi nu vrea să se mai implice în viaţa socială şi politică şi fac apel la revenirea ei în prim planul vieţii civile prin contribuţiile pe care le poate aduce" a mai spus Traian Băsescu.
 
 
Audio: Traian Băsescu despre posibilitatea de a demisiona.
 
 Şeful statului a subliniat că există un orizont, că se ştie ce este de făcut şi că există şi resursele pentru a trece prin criză cu pagube minime.
 
De asemenea, preşedintele a precizat că,"ştim ce avem de făcut pentru ca România să poată valorifica din plin ieşirea din criza globală".
 
Traian Băsescu a precizat că "vor câştiga statele care vor fi flexibile şi vor fi pregătite să absoarbă relansarea economică".
 
Şeful statului a adresat un îndemn pentru oamenii politici la prudenţă.
 
Referinduse la partidele politice din România, şeful statului a afirmat că "toate partidele politice spun că vor modernizarea României, dar nu pot fi credibile până când ele însele nu se reformează".
 
Preşedintele României a continuat afirmând că "de data aceasta este rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea proceselor de reformă".
 

Legea sănătăţii, "o necesitate"

Preşedintele României, Traian Băsescu a mai declarat că la ora actuală România are nevoie "de o nouă lege a sănătăţii".

Şeful stautului a precizat că s-a înregistrat un eşec în  prezentarea publică a proiectului şi în credibilitatea lui, iar "în mare parte acest eşec mi se datorează".

Mai mult, Traian Băsescu a afirmat că nu are nimic de schimbat la comportamentul său public, cu excepţia unor gafe pe care le-a făcut ca de exemplu în intervenţia pe posturile TV în cazul Raed Arafat.

Declaraţia şefului statului vine la aproape două săptămâni de la începerea mai multor proteste în Bucureşti şi în ţară declanşate de demisia subsecretarului de stat în ministerul sănătăţii, Raed Arafat, care se opunea proiectului legii sănătăţii.

Protestatarii cer, chiar şi după ce Raed Arafat a fost reinstalat în funcţie, demisia guvernului şi a preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a lansat, marţi, acuzaţii la adresa liderilor opoziţiei, care profită de nemulţumirile protestatarilor.

"Se observă o veselie a demolării, probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi. Şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Ion Iliescu, care, nici mai mult, nici mai puţin, aproape de pe masa de operaţie, transmitea că preşedintele în funcţie trebuie să răspundă, în condiţiile în care dânsul încă nu a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revoluţie", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a arătat că înţelege nemulţumirile românilor pentru care vor trebui căutate soluţii.

"Şi, foarte adevărat, am văzut în aceste ultime două săptămâni români nemulţumiţi, pe bună dreptate nemulţumiţi şi pentru care va trebui şi mai multă explicaţie şi soluţie", a precizat Traian Băsescu.


Etichete Traian Băsescudeclaraţiesolidaritatepartideproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live