Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iunie 2016
Vizualizari: 984
Comentează add

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a anunţat că ţara sa va contribui cu militari la viitoarea brigadă multinaţională NATO din România.

Sofia "sprijină orice efort pentru îmbunătăţirea securităţii la M. Neagră"

radiojurnal

Fregata Regina Maria. Foto: captură video.

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a anunţat, la Sofia, după o întâlnire cu omologul său român, Klaus Iohannis, că ţara sa va contribui cu militari la viitoarea brigadă multinaţională NATO din România.

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat că la Summitul NATO de la Varşovia, din luna iulie, România şi Bulgaria le vor cere aliaţilor înfiinţarea unei flote permanente a Alianţei Nord-Atlantice la Marea Neagră. Trimisul RRA, Alina Stanuţă, relatează.

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis spune că iniţiativa României privind o flotă navală permanentă la Marea Neagră vine în contextul în care toată lumea recunoaşte interesul strategic al Mării Negre. "România nu doar primeşte securitate, noi vrem să oferim, la rândul nostru, securitate", afirmă şeful statului, Klaus Iohannis, care spune, de asemenea, că la iniţiativa României se vor putea alătura Bulgaria şi Turcia. Iar în scurt timp se doreşte şi umbrela NATO, mai adăuga şeful statului, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Noi nu dorim să revenim la război rece şi noi, în niciun caz, nu dorim să ne pregătim să atacăm pe cineva. Dar noi dorim să fim în situaţia de a ne apăra şi a dovedi că suntem aici.

Reporter: La rândul său, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, afirma că Bulgaria sprijină orice efort pentru îmbunătăţirea securităţii în regiunea Mării Negre. "Este interesul nostru strategic", mai spunea acesta, care afirma că Bulgaria va sprijini crearea acestei structuri, iniţiată de România.

Realizator: Preşedintele Iohannis va participa, în această seară, la un forum economic româno-bulgar şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Bulgaria.


Etichete Preşedintele BulgarieiRosen Plevnelievmilitaribrigada multinaţională NATO din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live